Arenasu zabrana do kraja sezone
Arenas dolazi na sastanak s Davidom Sternom

NBA vijesti

Arenasu zabrana do kraja sezone

Bekovi Washington Wizardsa Gilbert Arenas i Javaris Crittenton kažnjeni su neigranjem do kraja ove sezone od strane komesara NBA lige Davida Sterna zbog unošenja oružja u svlačionicu Wizardsa.

David Stern je jučer obavio razgovor s Arenasom, dok je isto učinio i s Crittentonom dan ranije. Stern je objasnio kako su igrači kažnjeni zbog unošenja oružja na radno mjesto.

Arenas će neigranjem do kraja sezone izgubiti 147.200 dolara po utakmici, dok će Crittenton izgubiti oko 13.435 dolara po utakmici od svog ugovora koji iznosi 1 4 miliona dolara po sezoni.

Washingtonu je do kraja regularnog dijela sezone ostalo još 38 utakmica, a računajući utakmice koje su igrači već propustili biće to po 50 utakmica. Ipak, s obzirom da Wizardsi neće ući u doigravanje oni su zadovoljni kaznom.

Iz kluba su u potpunosti podržali Davida Sterna i slažu se da je izrečena kazna sasvim primjerena za igračko ponašanje.

"Svima je poznato koliko je predsjednik kluba Pollin radio na tome da se 1997. godine ime kluba premineuje iz Bulletsa u Wizardesa, pa je to dovoljan pokazatelj koliko se protivimo oružju na sportskim terenima. Iskreno se nadamo da će ova negativna situacija prouzročiti pozitivan efekat i da se ovakva situacija nikome više nikad neće dogoditi", stoji u saopštenju Washington Wizardsa.

Igrači se nisu još očitovali o svojoj kazni, ali je glasnogovornik Arenasovog advokata izjavio kako će u narednim danima Arenas dati izjavu za medije, ali da će najvjerovatnije prihvatiti izrečenu kaznu bez ulaganja žalbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.