Aris i Bavčić izbacili Marousi
Skroman učinak Bavčića

Aris može do Eurolige

Aris i Bavčić izbacili Marousi

M. Maksimović

Posljednje mjesto u polufinalu grčkog prvenstva, ugrabio je Aris Edina Bavčića.U trećoj utakmici Aris je u Solunu na svom parketu deklasirao Marousi Feliksa Kojadinovića 69:45.

Pitanje pobjednika u ovom susretu je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena koje je pripalo Arisu 38:20.Gosti su imali problema sa realizacijom, promašili su 15 trica, polovinu slobodnih bacanja i u takvoj situaciju ovakav poraz nije iznenađenje.

U pobjedničkoj ekipi Christos Tapoutos je ubacio 12 poena,baš koliko i Anthony King.Edin Bavčić je ostao na parketu 22 minute te je u tom periodu stigao do pet poena uz 7 skokova.Kod Marousija su po 11 poena postigli Gagaloudis i Sumpter.

Feliks Kojadinović je osam minuta duže ostao na parketu, ali je postigao pet poena koliko i Bavčić.U polufinalu Aris ide na Olympiakos, dok se u drugom polufinalu sastaju PAOK i Panathinaikos.Ako se ne dogodi neko čudo, Aris i Paok će razigravati za jedno mjesto koje vodi u Euroligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.