Ariza u Hornetse, Collison u Pacerse

Velika razmjena igrača u NBA ligi

Ariza u Hornetse, Collison u Pacerse

Potpuno neočekivano, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vijest o velikoj razmjeni igrača između čak četiri NBA kluba, New Orleansa, Indiane, Houstona i New Jerseya.

Trevor Ariza je iz Houstona otišao u New Orleans, Darren Collison i James Posey iz New Orleansa u Indianu, Troy Murphy iz Indiane u New Jersey, a Courtney Lee iz New Jerseya u Hoston. Sva četiri kluba su nakon razmjene objavila da su zadovoljni odrađenim poslom, te da očekuju bolje rezultate naredne sezone.

Pored ovog tradea New Orleans je napravio još jedan odličan posao. Nedorečenog Juliana Wrighta su Hornetsi poslali u Toronto u zamjenu za sjajnog talijanskog šutera Marca Belinelija.

Predsjednik Indiane Larry Bird je izjavio kako Pacersi imaju trogodišnji plan stvaranja nove momčadi u kojoj kao prvog playa vide Darrena Collisona, koji je u Hornetsima imao status rezerve Chrisu Paulu. Hornetsi također mogu biti zadovoljni poslom.

Umjesto rezervnog playa i Wrighta, koji nije imao veliku minutažu dobili su sjajne Arizu i Belinellija, koji bi trebali Hornetse vratiti u vrh Zapada. Lee će pojačati vanjsku liniju Houstona, dok će Murphy odraditi jednu sezonu u Netsima i onda im ostaviti prostor u salary capu za naredno ljeto kada najavljuju dovođenje velikih pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.