Armani izborio majstoricu

Lega Basket

Armani izborio majstoricu

U četvrtoj utakmici polufinala košarkaškog prvenstva Italije AJ Milano je sa ubjedljivih 91:74 slavio pobjedu protiv Pepsi Caserte i tako poravnao rezultat u seriji na 2-2.

Pobjeda košarkaša Armanija ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Svjesni činjenice da ih poraz ostavlja bez plasmana u finale Armanijevi igrači su od samog početka meča krenuli veoma ofanzivno, i to im se na kraju isplatilo.

Odličnu partiju kod Armanija odigrao je Stefano Mancinelli, koji je upisao 21 poen i 5 asistencija, Marco Mordente je dodao 18 poena, dok su kod Caserte s najboljim učinkom bili Fabio Di Bela sa 17 i Claude Marquis sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.