Armani nanio prvi poraz Barceloni u Euroligi

Barcelona doživjela pravi potop na gostovanju u Milanu

Armani nanio prvi poraz Barceloni u Euroligi

U prvoj utakmici 13. kola košarkaške Eurolige Armani je u Milanu nanio prvi poraz Barceloni, ujedno i jedan od najtežih evropskih poraza u posljednjih desetak godina.

Barcelona se dosta dobro držala u prvom poluvremenu, igrači Armanija su tek pred kraj prvog dijela stekli nešto osjetniju prednost, te su otišli na odmor sa devet poena prednosti (43:34).

U nastavku meča potpuni raspad Barcine igre. Treći period je Armani dobio sa čak 20 poena razlike (26:6), pa je ostatak meča bio smao formalnost. Milano je na kraju slavio sa sigurnih 91:63.

Alessandro Gentile je sa 24 poena, 7 skokova i 6 asistencija predvodio Armani do pobjede, Samuels Samardo je dodao 16 poena, a Curtis Jerrells 14.

U redovima Barcelone prolaznu ocjenu donekle mogu dobiti samo Alejandro Abrines sa 12 poena, te Ante Tomić sa 8 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.