Armani nastavio s pobjedama u Istanbulu

Novi poraz Fenerbahčea

Armani nastavio s pobjedama u Istanbulu

Košarkaši Fenerbahčea doživjeli su sedmi poraz u Top 16 fazi Eurolige. Fenerbahče je poražen na domaćem parketu od Armanija rezultatom 73:82.

Ekipa Željka Obradovića je pred početak sezone slovila za jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka Evrope, ali se dva kola prije kraja grupne faze nalazi pred ispadanjem i svakako je najveće razočarenje ove sezone.

Fener je u prvih deset minuta bio ravnopravan protivnik gostima iz Milana, ali je Armani u drugoj i trećoj četvrtini potpuno dominirao parketom Ulker Sports Arene, pa je u zadnjih deset minuta ušao sa prednošću od 14 poena (54:68).

Fener je nešto bolje zaigrao tek u posljednjem dijelu utakmice kada je uspio smanjiti veliku prednost Armanija, ali više od toga nije mogao. Armani je osigurao plasman u četvrtfinale, dok su Feneru ostale samo minimalne šanse.

Armani je do pobjede predvodio David Moss sa 15 poena, Alessandro Gentile je ubacio 13, a Daniel Hackett 11 poena. Bojan Bogdanović je sa 24 poena bio najbolji kod Fenera, Bo McCalebb je dodao 17, a Emir Preldžić 11 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.