Prije nekoliko mjeseci učio je ponovo hodati, a sada bi mogao nazad u NBA ligu
Foto - EPA

Aron Baynes će pokušati da izbori ugovor

Prije nekoliko mjeseci učio je ponovo hodati, a sada bi mogao nazad u NBA ligu

Midhat Šljivak

Australijski košarkaš Aron Baynes (35) pokušat će se vratiti u NBA ligu godinu dana nakon teške povrede kičme koju je zadobio tokom Olimpijskih igara u Tokiju.

Iskusni centar pao je u kupatilu u Tokiju. Bio je određeno vrijeme bez svijesti, a kada se probudio nije mogao ustati na noge.

Prebačen je u bolnicu. Pregledi su pokazali kako Baynes ima unutrašnje krvarenje koje je vršilo pritisak na njegovu kičmu.

Dva mjeseca Australac nije mogao hodati. Bio je u bolnicama u Tokiju i Brisbaneu, učio je ponovo hodati, ali njegova volja za igranjem košarke je bila mnogo jača od svega.

Baynes se košarci vratio u januaru. Počeo je s treninzima, a sada se pokušava vratiti u NBA ligu.

Oglasi

Australac će u narednom periodu obaviti treninge s nekoliko NBA ekipa, a njegov menadžer Daniel Moldovan je rekao:

"Ovo je nevjerovatan povratak i svjedočanstvo o teškom radu kojeg je uložio".

Iskusni 35-godišnji košarkaš odradio je devet sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Prosječno je bilježio šest poena u prosjeku, a 2014. godine osvojio je titulu NBA prvaka sa San Antonio Spursima.

U karijeri je pored Spursa još igrao za Pistonse, Celticse, Sunse i Raptorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti