Artest se bori za prava Amerikanaca

Artest se bori za prava Amerikanaca

Branitelji naslova prvaka NBA lige, LA Lakersi, doputovali su u London gdje će sutra igrati prijateljsku utakmicu protiv Minnesota Timberwolvesa.

Krilo Lakersa Ron Artest je za britanske medije izjavio kako bi evropski savezi trebali dozvoliti klubovima da igraju bez ograničenja u broju stranaca, kao što je to uradila Njemačka. Artest smatra da je sasvim normalno da i u Evropi nema ograničenja za Amerrikance kao što nema u NBA za Evropljane.

"Evropa se iz godine u godinu približava NBA ligi po kvaliteti, ali bi evropski savezi trebali dozvoliti svojim klubovima da mogu uzeti koliko hoće američkih igrača. U većini igraju samo dva Amerikanca, dok naprimjer u Spursima igra više neameričkih igrača. Mislim da to nije OK", rekao je Ron Artest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.