Artestu sedam utakmica suspenzije

Zbog udaranja laktom

Artestu sedam utakmica suspenzije

Metta World Peace, poznatiji kao Ron Artest, dobio je samo sedam utakmica suspenzije zbog namjernog udaranja Jamesa Hardena.

Artest je u susretu svojih Lakersa sa Oklahomom namjerno laktom udario u lice Jamesa Hardena, te je zaradio suspenziju, koja bi definitivno mogla biti i duža.

 

"Povreda koju je pretrpeo Harden prikazuje koliko može biti opasan nasilan uradac kakav je napravio World Peace. Ostaćemo doslijedni sankcijama kako bi zaštitili sigurnost NBA igrača, uključujući i adekvatne kazne za igrače koji imaju istoriju nasilničkog ponašanja", rekao je komesar NBA lige David Stern.

 

Artest je ostao upamćen kada je 2004. godine suspendovan na čak 86 utakmica pošto je kao igrač Indiana Pacersa utrčao na tribinu kako bi se potukao sa navijačem Detroit Pistonsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.