Atamana u Beogradu čuva dvije i po hiljade policajaca
Atamana i turski tim u Beogradu čeka pakao

Meč izuzetno visokog rizika

Atamana u Beogradu čuva dvije i po hiljade policajaca

U petak je na rasporedu meč trećeg kola TOP 16 faze Eurolige u kojem se sastaju Crvena zvezda i Galatasaray, što je utakmica koja privlači najviše pažnje kod evropske javnosti.

Razlog tome leži u posljednjoj utakmici ova dva tima kada je ubijen jedan navijač gostiju pa je stoga predstojeći meč okarakterisan kao visokorizičan. Trener Galate Ergin Ataman je nakon susreta izjavio da je Zvezdu došlo bodriti nekoliko stotina terorista što je izazvalo bijes među građanima Srbije i navijačima ovog kluba.

Iako je njegov dolazak u Beograd bio pod velikim znakom pitanja, Ataman će se ipak pojaviti u Beogradu i vodit će sa klupe svoj tim u ovom susretu. Koliko je situacija ozbiljna najbolje govori podatak da je u cijelu priču prethodnih mjeseci bio umiješan i premijer Vlade Srbije Zoran Vučić, koji je prvo izjavio da su treneru Galate vrata Srbije zatvorena a potom na insistiranje iz beogradskog kluba dao dozvolu za Atamanov dolazak u prijestolnicu naših istočnih susjeda.

Zanimljivo, o Atamanovoj bezbjednosti brigu će voditi čak dvije i po hiljade policajaca koji će biti zaduženi da se ovaj trener osjeća sigurno.

Jasno je da će turskom treneru u Areni biti vrlo neprijatno budući da se nakon sporne izjave nalazi 'na piku' navijača Crvene zvezde. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.