Atinski rat u Berlinu
Hoće li treća biti sreća za Panathu?

Euroliga, Final Four

Atinski rat u Berlinu

Ljubitelji košarke, posebno one evropske danas i u nedjelju doći će na svoje. CSKA – Barcelona i Panathinaikos – Olympiakos. Zar je moglo bolje? Navijači BiH će ustvrditi da se mjesto na Final Fouru moralo naći i za Tau Ceramicu, prije svega zbog našeg Mirze Teletović. No, katalonski gigant bio je nepromostiva prepreka za Mirzu i društvo u četvrtfinalu Eurolige.

Final Four, turnir četiri najbolje ekipe Starog kontinenta biće odigran u Berlinu, a mjesta na vrhu samo je za jednu ekipu. Pehar osvojen prošle godine brani moskovski CSKA, koji će u prvom polufinalu danas od 18 sati ukrstiti koplja sa Barcelonom.

Katalonci su napravili veliki podvig samim plasmanom na zvršnicu najjače evropske lige, najviše zbog činjenice da su u četvrtfinalu nakon startnog poraza od Tau Ceramice uspjeli slaviti tri pobjede i tako eliminisati „keramičare“ koji su važili za jedne od favorita za osvajanje laskavog pehara. Permanentni zadatak odbrane CSKA biće da zaustave vanjski šut crveno plavih. Katalonci su u četvrfinalnoj seriji imali prosjek od nešto više od 70 koševa po jednoj utakmici. Sa druge strane CSKA je protiv Partizana „primala“ nešto više od 50 poena. Za očekivati je da ljubitelji košarke neće uživati u prelijepoj igri Moskovljana, jer atrakcija nije njihov stil. Izabranici Ettora Messine igraju čvrstu odbranu, a preko 80 poena „utrpao“ im je samo Real Madrid u prvom krugu Eurolige. Stoga će poklonici kladionica vjerovatno tipovati na manji broj koševa...

Poslastica večeri trebao bi biti duel atinskih klubova. Atinski rat u Berlinu vodiće Panathinaikos i Olympiakos. Crveni ili zeleni? Pitanje je na koje odgovor nemaju ni oni koji košarku imaju u malom prstu.

Ove dvije ekipe do sada su se dva puta sastajale u polufinalnim, a zanimljivo, oba puta slavio je Olympiakos! Hoće li treća sreća biti za Zelene? Simaptije navijača sa prostora eks Jugoslavije, bar onih sa „istočne“ strane su na strani Panathe, prije svega što ovaj klub sa klupe predvodi Željko Obradović. Sa druge strane Nikola Vujčić, hrvatski internacionalac je adut onih sa „zapada“. Za razliku od prvog polufinalnog dvoboja, stručnjaci predviđaju da će grčko, odnosno atinsko polufinale ponuditi dosta bolju košarku. Da li su pravu znaćemo večeras nešto prije ponoći...

PAROVI
CSKA – Barcelona (18 sati)
Olympiakos – Panathinaikos (21)

Košarkaši CSKA, Panathinaikosa, Barcelone i Olympiacosa, te Jordi Bertomeu, CEO Eurolige posjetili su jučer Virchow bolnicu u Berlinu i obradovali djecu koja tu borave.

Video       

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti