Atlanta Hawksi preko šampiona zakoračili u play-off

NBA liga

Atlanta Hawksi preko šampiona zakoračili u play-off

Do kraja regularnoj dijela sezone nekim NBA timovima ostale sup o dvije ili tri utakmice, a protekle noći dvanaest NBA ekipa bilo je u akciji.

Najzanimljivije susret svakako je bio duel Atlanta Hawksa i Miami Heata u kojem je aktuelni šampion poražen sa 13 koševa razlike, a rezultat je na kraju glasio 98:85 za sastav Hawksa koji je ovom pobjedom sve bliži tome da osigura play-off na Istoku, u kojeg će najvjerovatnije ući sa osme pozicije.

Domaći su do vrlo važne pobjede zahvaljujući Jeff Teagueu koji je ubacio 25 poena, dok je Mike Scott postigao dva manje. James je zabilježio učinak od 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf aktuelnih šampiona, baš kao ni 24 poena koja je pridodao Wade.

Mavsi su sinoć slavili na gostovanju kod Sunsa, koji ove sezone bore za posljednje mjesto u play-offu Zapadne Konferencije, a Ellis i Nowitzki zajedno su ubacili okruglo 50 poena. S druge strane uspješno su im parirali Bledsoe i Frye, čiji je zajednički učinak bio jednak Dallasovom dvojcu, ali je podrška ostatka ekipe izostala. 

Bobcatsi su upisali svoj 41 trijumf u sezoni i njim ovjerili mjesto u play-offu, baš kao i Wizardsi koji su protekle noći bili bolji od Bucksa, dok su Rakete pobjedom na Pelikanima potvrdile četvrto mjesto na Zapadu. 

NBA liga, rezultati:
Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers 116:105
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 104:91
Atlanta Hawks - Miami Heat 98:85
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 99:111
Houston Rockets - New Orleans Pelicans 111:104
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 101:98
Denver Nuggets - Utah Jazz 101:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.