Atlanta iznenadila Cleveland

NBA liga

Atlanta iznenadila Cleveland

Košarkaši Clevelanda doživjeli su prvi poraz u sezoni.

Cavaliersi su noćas u Quicken Loans Areni poraženi od Atlante rezultatom 110:106. 

Domaćin je u četvrtoj dionici imao zaostatak od 15 poena (96:81), da bi u posljednjem minutu prišao na samo koš zaostatka (108:106). Onda je na scenu stupio Kent Bazemore, koji pogađa na sedam sekundi do kraja i tako riješava pitanje pobjednika.

Hawkse je predvodio Dennis Schroder sa 28 poena i šest asistencija. Kent Bazemore dodao je 25 poena i šest skokova, dok je Paul Millsap meč završio sa 21 pogotkom i pet uhvaćenih lopti. Dwight Howard je ubacio samo sedam poena, ali je tome dodao 17 skokova i tri blokade.

Kod domaćina Kyrie Irving je upisao 29 poena, Kevin Love 24 pogotka i 12 skokova, dok je LeBron James susret okončao sa 23 koša, devet uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Portland je u veoma zanimljivoj utakmici savladao Phoenix sa 124:121. Do pete pobjede u sezoni Blazerse je predvodio dvojac Lillard - McCollum. 

Lillard je zabilježio 38 poena i pet asistencija, a McCollum je na svom kontu imao 33 pogotka, sedam uspješnih proigravanja i šest skokova.

Prvo ime kod Sunsa bio je Eric Bledsoe sa 31 poenom.

Ostali rezultati:

Brooklyn Nets - Minesota Timberwolves 119:110

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 108:107

LA Lakers - Dallas Mavericks 97:109

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 102:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi