Atlanta nije iskoristila veliku šansu da izbori polufinale

Pacersi vratili seriju u Indianapolis

Atlanta nije iskoristila veliku šansu da izbori polufinale

Indiana je uspjela u šestoj utakmici NBA doigravanja slaviti  Philips Areni u Atlanti sa 95:88  i izjednačiti seriju na 3-3. 

I šesta utakmica između Hawksa i Pacersa ponudila je velike obrate, a na kraju je četvrti put u seriji slavila gostujuća ekipa. Pacersi su bili na rubu eliminacija kao prvoplasirana ekipa regularnog dijela, ali su na krilima sjajnog Davida Westa izbjegli eliminaciju. 

Domaći navijači su očekivali pobjedu i veliko slavlje. Atlanta je mogla postati tek četvrta ekipa koja je kao osmoplasirani tim regularnog dijela sezone izbacio prvoplasirani, ali Indiana je još jednom pokazala koliko je nepredvidiva ekipa. 

Tri minute prije kraja utakmice Hawksi su imali vodstvo 84:79, ali je West briljirao, pa su Pacersi serijom 16-4 uspjeli preokrenuti rezultat i izboriti sedmu utakmicu na svom parketu u subotu. 

David West je sa 24 poena, 11 skokova i 6 asistencija bio prvo ime Pacersa, Paul George je dodao 24 poena i 8 skokova, Lance Stephenson 21 poen i 9 skokova, a George Hill 14 poena. 

U redovima Hawksa najbolji su bili Jeff Teague sa 29 poena, Paul Millsap sa 16 poena i 18 skokova, Louis Williams je dodao 16 poena, a Kyle Korver 9. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.