Austin potpisao za Zvezdu, pa proslijeđen u FMP

Nekadašnja velika nada koledž košarke

Austin potpisao za Zvezdu, pa proslijeđen u FMP

Nakon Deona Thompsona, ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je još jedan Amerikanac.

Riječ je o Isaiah Austinu (23), nekadašnjoj velikoj nadi koledž košarke, koji igra na poziciji centra. 

Ovaj 216 cm visoki košarkaš neće odmah obući dres srbijanskog šampiona, već će biti proslijeđen u razvojni tim crveno-bijelih, FMP iz Železnika.

"Nakon 2014. rečeno mi je da ovaj dan nikada neće doći, ali Bog je veliki i sa mnom je sve ovo vrijeme. Tako da, evo me! Potpisujem prvi profesionalni ugovor i jako sam zahvalan. Zahvalan na šansi da budem dio jednog od najboljih evropskih klubova, Crvene zvezde. Hvala vam ljudi na šansi koju ste mi pružili, da radim ono što najviše volim. Jako sam srećan što dolazim i zahvalan na velikoj podršci, molite se za mene", napisao je Austin na svojoj Facebook profilu.

Austina su mnogo vidjeli kao buduću NBA zvijezdu, ali ga je na tom putu spriječila teška bolest - Marfanov sindrom, koja mu je konstatovana uoči drafta 2014. godine. 

Prve prognoze su govorile da se više nikada neće vratiti košarci, međutim, krajem prošle godine ljekari su ipak odobrili Austinu povratak na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti