Avdibegović: Bileća je bila samo loš dan

Nakon pobjede u Trebinju

Avdibegović: Bileća je bila samo loš dan

Nakon samo mjesec dana od kad je iz Zrinjskog prešao u Bosnu, Armin Avdibegović je počeo dokazivati kako je Uprava "Studenata" povukla odličnu kartu pred samu završnicu sezone. Njegovih 20 poena u pobjedi Bosne nad Leotarom samo su potvrda toga.

Košarkaši iz Sarajeva su u Trebinju uspjeli sačuvati prednost iz prve četvrtine (15:24) slavivši pobjedu (72:73) u jednoj uzbudljivoj završnici u okviru derbija 18. kola Lige 13.

Nakon 15 poena Vogošći, ovih 20 komada u mrežici Leotara najbolja je partija u novom klubu Avdibegovića, koji, očito je to, ne voli stavljati sebe u prvi plan. U razgovoru za SportSport.ba osvrnuo se na vikend i pobjedu u kojoj je veliku pomoć imao i u ostalim suigračima.

"Za nas je to bio veoma važan susret, jer smo bili veoma loši u Bileći. Htjeli smo pokazati da je poraz protiv Hercegovca bio samo loš dan čitavog tima i zbog toga nam je posebno draga pobjeda nad Leotarom. Ovaj meč nam je bio izuzeno važan i zbog samopouzdanja. 

Vodili smo čitavo vrijeme utakmice. Na kraju su Rahimić i Hodžić odigrali veoma važna uloge da bi se utakmica uz našu pobjedu i privela kraju. Da, Rahimić nije igrao punu minutažu i ova pobjeda je važna i zbog toga da se dokaže da se može i na taj način dobiti utakmica. Ali, ponavljam, njegovim ulaskom i tim igra i izgleda drugačije. Dobro je što je tu", rekao je Avdibegović, koji se još jednom osvrnuo na loš dan protiv Hercegovca.

"Imali smo 15 dana pauze i iskoristili smo je za mini pripreme. Radili smo i na fizičkoj spremi i jasno je da su ruke bile teške. Bili smo umorni i od puta, praktično smo iz autobusa ušli u dvoranu. Bilo je hladno čitavim tokom utakmice, lopte su bile loše, ali sve to naravno da nije opravdanje za poraz koji niko nije očekivao. 

Možda i ima dobra stvar u izgubljenoj utakmici protiv Hercegovca, jer se ekipa dodatno razbudila, dodatno uozbiljila."

Armin Avdibegović je bio član Zrinjskog, koji je tokom prvenstva jedini nanio poraz Igokei. Koliko može Bosna u ovom trenutku i kako je ocjenio snagu svog novog tima za ovaj period od kada je u "Studentima".

"Koliko sam ja vidio možemo igrati dosta ravnopravno. U Zrinjskom dok sam igrao nanijeli smo jedini poraz Igokei i znam da se može. Imaju oni dugu klupu, duplo skuplje igrače. Bosna može i mora parirati svojom mladošću i zajedništvom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.