Avdibegović iz Zrinjskog u Bosnu
Avdibegović sa brojem 6

Avdibegović iz Zrinjskog u Bosnu

M. Skaka

Armin Avdibegović napustio je redove Zrinjskog i karijeru će nastaviti u sarajevskoj Bosni.

Jedan od ponajboljih playmakera Lige 13, dvadesetsedmogodišnji Armin Avdibegović pojačao je redove sarajevskog kluba. Avdibegović je danas potpisao ugovor sa sarajevskom Bosnom do kraja sezone uz mogućnost produženja i za narednu godinu.

"Avdibegović je svoju kvalitetu dokazao igrama u Ligi 13 i vjerujem da će nam pomoći da ostvarimo ovogodišnje ciljeve.", rekao je Admir Bukva za SporSport.ba. "Od iskusnijih igrača na poziciji playa imali smo samo Dinu Hodžića, tako da smo sada kvalitetno popunili i tu prazninu u rotaciji. Međutim, dolazak Avdibegovića ni u kom slučaju ne znači manju minutažu za Vukovića i Hota kojima želimo što više pružiti priliku. Kako sezona bude odmicala, a mi osiguramo plasman u Ligu 6 oni, a i mladi Rešidović, dobivaće sve više prilika za dokazivanje. Želimo korisiti što više igrača u rosteru kako bismo dobili igrače za budućnoswt.", naglasi je Bukva.

Avdibegović je u dresu Zrinjskog bio jedan od nosioca igre sa prosječno 28 minuta po susretu koje je koristio za prosjek od nešto više od 10 poena.

KK Bosna sutra od 19 sati igra utakmicu protiv Brotnja u kojoj će Avdibegović imati priliku da se prvi put predstavi domaćoj publici.

"U sutrašnjem susretu smo favoriti i tako ćemo se i postaviti. Brotnjo je ekipa koja se bori za opstanak, ali to ne treba da nas zavara. Teška situacija sigurno će ih motivisati da daju sve od sebe da nas iznenade u Skenderiji, a mi moramo odigrati maksimalno kvalitetno i agresivno od prve minute.", rekao je Bukva. "Nadam se da neće biti neugodnih iznenađenja i da  će već sutrašnji susret biti prilika za mlađe igrače da steknu načajno iskustvo pred domaćom publikom.", dodao je on.

Nakon utakmice protiv Brotnja, igrači, uprava, sponzori i prijatelji kluba imaće zajedničku večeru kojom će se proslaviti ulazak u 2012. godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije