Aytonova 24 poena u NBA debiju

Sjajni centar Sunsa se najavio kao veliko pojačanje za svoj tim

Aytonova 24 poena u NBA debiju

Prvi pick ovogodišnjeg drafta De Andre Ayton debitirao je u dresu svojih Sunsa u prvoj utakmici predsezone koju je Phoenix odigrao protiv Sacramento Kingsa. Unatoč porazu Ayton je ostavio sjajan utisak u svom premijernom susretu s NBA prefiksom.

Mladi i robusni centar koji je u Sunse draftiran iz Arizone zabilježio je 24 koša uz 10 skokova i 3 blokade. Sacramento je na kraju slavio sa 106:102, no to nije umanjilo odličan dojam koji je ostavio Ayton.

Inače, u pobjedi Kingsa  briljirao je Yogi Ferrel sa 26 poena, dok Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica nistu nastupili. Kod Sunsa Josh Jackson dodao je 17 poena, a u strijelce se za 14 minuta igre uspio upisati i hrvatski košarkaš Dragan Bender. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi