Baby Shaq prevelik za Armani

Baby Shaq prevelik za Armani

Midhat Šljivak

Petu pobjedu u Euroligi upisao je večeras Maccabi iz Tel Aviva. U svojoj Nokia Areni dočekali su ekipu Armanija, te su slavili rezultatom 85:76.

Maccabi je prema običaju u ovoj sezoni, furiozno otvorio prvih deset minuta, te su nakon prve dionice imali vodstvo od deset poena razlike 25:14, da bi do kraja prvog poluvremena ta prednost narasla na +14, 52:38.

Ipak, u nastavku utakmice mnogo bolja igra "Šminkera" iz Milana. Treću četvrtinu dobivaju rezultatom 25:14, te u posljednju četvrtinu ulaze sa samo pet poena zaostatka 67:62.  

Snage za preokret u posljednjih deset minuta nisu imali, te Maccabi sasvim zasluženo upisuje peti trijumf u sezoni.  

Sofoklis Schortsanitis je predvodio Maccabi u ovom susretu sa 28 poena i 6 skokova, a dobru podršku je imao u Jordanu Farmaru koji je ubacio 21 poen, te je imao 6 skokova i 5 asistencija. Kod Armanija Danilo Gallinari je bio najefikasniji sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.