Baby Shaq: Uvijek sam igrao u velikim klubovima

Schortsanitis je navikao na uzavrelu atmosferu

Baby Shaq: Uvijek sam igrao u velikim klubovima

Grčki centar kamerunskog porijekla Sofoklis Schortanitis je najnovije pojačanje Crvene zvezde, u koju je stigao kao zamjena za Bobana Marjanovića.

Dosadašnji košarkaš Maccabija iz Tel Aviva istakao je kako će mu biti čast nositi Zvezdin dres, te da će na svakoj utakmici davati 110% za ekipu.

"Sretan sam što dolazim u klub sa tako bogatom tradicijom i u grad u kome se na svakom koraku može osjetiti koliku važnost košarka ima za ljude u svakodnevnom životu. Kada sam čuo da me traži Crvena zvezda, znao sam da trebam prihvatiti poziv. Uvijek sam igrao za velike klubove i drago mi je što će to ponovo biti slučaj", izjavio je popularni Baby Shaq, koji je potom dodao:

"U dosadašnjoj karijeri sam igrao pred veoma strastvenim navijačima u Grčkoj, Izraelu, Italiji i u dvoranama gdje je pravljena izvanredna atmosfera. Moram priznati da sam oduvijek imao specijalan odnos sa navijačima. Želim naglasiti da je atmosfera koju sam doživio kada sam igrao protiv Zvezde u Beogradu nešto jedinstveno, usudio bih se reći i nevjerovatno".

Sofoklis Schortsantis (30) je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Iraklis, Aris, Cantu, Olympiacos, Maccabi, Panathinaikos i Maccabi. Sa izraelskim klubom se 2014. godine okitio titulom prvaka Evrope, što mu je uz srebro sa reprezentacijom na svjetskom prvenstvu 2006. godine najveći individualni uspjeh.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.