Bader mijenja Vukosavljevića
Marton Bader (desno, bijeli dres) novi je član Hemofarma

Pojačanje za Hemofarm STADA

Bader mijenja Vukosavljevića

Mađarski košarkaški reprezentativac Marton Bader postao je novi član vršačkog kluba Hemofarm STADA. Iskusni centar stigao je u redove srbijanskog viceprvaka kao zamjena za povrijeđenog Vladana Vukosavljevića čiji je povratak na parket neizvjestan.

Bader će do kraja sezone braniti boje popularnih “farmaceuta”, a njegovo iskustvo i kvaliteti sigurno će dobro doći Vrščanima u završnici NLB lige u kojoj traže plasman na finalni turnir i Eurocupa.

Naravno, ne treba zaboraviti ni prvenstvo Srbije u kojem će pokušati pomrsiti račune Partizanu, ali i sve jačoj Crvenoj zvezdi.
Bader iza sebe ima poprilično internacionalno iskustvo. U Mađarskoj je igrao za Honved i Albacomp, a 2002. godine je otišao u inostranstvo. Branio je boje Krke, zatim Cibone, a jedno vrijeme nastupao je u ACB ligi za sastav Manrese. U Grčkoj je branio boje Panelliniosa, a u Ukrajini Himika iz Južnog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije