Bajić: Široki igra najbolju košarku u regiji

Velić zadovoljan

Bajić: Široki igra najbolju košarku u regiji

Aktualni prvak, ekipa Širokog WWin, jučer je na Pecari deklasirala Igokeu rezultatom 85:61.

Pobjednik susreta bio je riješen već nakon prve četvrtine u kojoj je Široki poveo 30:9.

Izabranici Ivana Velića odigrali su maestralno i u obrani i u napadu pa gosti iz Laktaša nisu imali nikakve šanse.

„Čestitke Širokom i kolegi Veliću na više nego zasluženoj pobjedi. Široki je pokazao večeras da igra najbolju košarku ne samo u BiH nego i u regiji. Pokušao sam na poluvremenu animirat igrače, da ih trgnem, ali očito nisam uspio. Široki je u drugom dijelu nastavio u istom ritmu i povećavao prednost sve više i više. Moramo dignuti glavu i suprotstaviti se Širokom što bolje u Laktašima.“, rekao je nakon utakmice trener Igokee Dragan Bajić.

Trener Širokog Ivan Velić bio je zadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici te je istakao da je ovo možda i najbolja utakmica koju su odigrali ove sezone, iako ih je uistinu za Široki bilo puno takvih.

„Ozbiljno i samouvjereno smo ušli u ovu utakmicu. Ovo je možda naša najbolja utakmica ove sezone. Razlika u ovom trenutku nije važna, najvažnije je da slavimo. Igokea je nas prošle sezone dobila u Laktašima 35 razlike tako da ovo ne znači ništa. U utorak nas čeka težak susret u Laktašima. Čestitam svojim igračima, poveli smo 1:0 ali serija traje do 3 i idemo dalje.“, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Druga utakmice finalne serije za prvaka BiH u košarci na rasporedu je u utorak u Laktašima s početkom u 20:15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.