Bajramović 9 poena u pobjedi nad Fenerom

Veliki uspjeh Banvita

Bajramović 9 poena u pobjedi nad Fenerom

Fenomenalna je završnica godine za naše igrače koji nastupaju u košarkaškom prvenstvu Turske. Nakon pobjede Pinara i Ikonića prvog dana 11. kola, večeras je uspješan bio i Banvit sa Kenanom Bajramovićem.

Banvit je na svom terenu ostvario veliki rezultat slavivši nad Fenerbahceom (70:66). 

Domaći su na poluvremenu imali poen razlike (39:38). Prije zadnjeg perioda Banvit je ipak ušao u zaostatak od pet poena (51:56). U odličnoj četvrtoj četvrtini (19:10) Bajramović i suigrači su odigrali kvalitetno u odbrani i napravili veliki rezultat protiv renomiranog protivnika.

Za pobjednike je Kenan Bajramović postigao 9 poena. Chuck Davis je bio najprecizniji sa 16 poena. Lance Williams je dodao dva manje.

U sastavu poraženog euroligaša najbolji su bili Roko Ukić sa 15 i Bojan Bogdanović sa 12 poena.

U ostalim današnjim utakmicama Galatasaray je pobijedio Turk Telekom (82:75), dok je  Aliaga pokleknuo u utakmici protiv Erdemirspora (72:74).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.