Bajramović i Hukić poraženi
Kapiten naše reprezentacije je odigrao skromnu utakmicu

Euroliga

Bajramović i Hukić poraženi

U prvim utakmicama kvalifikacija za Euroligu klubovi naših igrača Bajramovića i Hukića doživjeli su poraze. I dok se Bajramović u revanšu u Berlinu može nadati preokretu, to se za Benetton koji gostuje u Francuskoj teško može ostvariti.

Orleanaise je napravio veliki korak ka historijskom uspjehu, plasmanu u Euroligu, pobjedom u gostima kod favoriziranog Benettona sa 82:73. Predvođeni odličnim Cedrickom Banksom koji je ubacio 22 poena i imao 6 skokova, francuski predstavnici su napravili veliko iznenađenje.

Banksu su pomogli i odlični Justin Doellman sa 18, kao i Austin Nichols sa 13 poena. Kod Benettona najbolji igrači su bili Cartier Martin sa 23 poena, dok su još trojica igrača zabilježili dvocifren učinak. Motiejunas Donatas je ubacio 12, Judson Wallace 11, a Davor Kus 10 poena.

Jasmin Hukić je za 7:37 minuta provedenih na parketu imao samo 2 poena, ali je uspio izgubiti dvije lopte, kao i napraviti dvije lične greške, što je zaista blijeda partija za igrača njegovih kvaliteta.

Ni drugi naš igrač nije bio ništa bolje sreće. Kenan Bajramović se sa svojom ALBOM vratio iz Grčke pognute glave. Maroussi je slavio rezultatom 79:70 i napravio još jedan korak bliže plasmanu u Euroligu.

Četiri igrača grčkog tima zabilježila su dvocufreni učinak što je bilo dovoljno za pobjedu na tek solidnom ALBOM. Dimitrios Mavroeidis je imao 19 poena, Kostas Kaimakoglu 16, Michalis Pelekanos 14, a Billy Keys 12 poena. Ostali igrači su prikazali solidnu igru.

Blagota Sekulić je kod ALBE sa 14 poena bio prvo ime, a solidni su bili i Rashad Wright sa 12, Julius Jenkins i Adam Chubb sa po 10 poena. Keno Bajramović je za osam minuta na parketu ostvario 4 poena, 1 skok, 1 asistenciju, 1 blokadu, 1 izgubljenu loptu, i načinio je 3 prekršaja.

Rezultati:

Benetton – Orleanaise 73:82
Maroussi – ALBA Berlin 79:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.