Bajramović, Krasić i Damjanović slavili

Eurochallenge kup

Bajramović, Krasić i Damjanović slavili

Ovog se tjedna igraju utakmice 4. Kola košarkaškog Eurochallenge Kupa, a u već završenim utakmicama zapažen nastup imala je i nekolicina bosanskohercegovačkih igrača.

Do prve pobjede je stigao ciparski Keravnos savladavši njemačkog predstavnika Telekom iz Bonna sa 73:64. Bariša Krasić je bio ponajbolji igrač susreta s 15 ubačenih poena, a dobro ga je pratio i Aleksandar Damjanović sa 8 poena i 5 skokova.

U drugom dvoboju Skupine B Ural Great je porazio francuskog Saos Hyeresa 84:76, pa su Rusi tako zasjeli na vrh poretka s 3 pobjede i 1 porazom. U ovom susretu ih je predvodio bivši igrač FMP-a Vanja Plisnić sa 23 koša, dok je kod poraženih sa 20 koševa i 7 skokova najbolji bio Zadranin Hrvoje Perinčić.

Rusi su bili uspješni i u Skupini C budući je Lokomotiv iz Rostova u gostima pobijedio ukrajinskog Sumykhimproma 89:84, sastav koji je inače u pretkolu ovog natjecanja eliminirao našeg predstavnika Širokog Eroneta. Brian Greene je sa 20 poena i 11 skokova bio najbolji pojedinac domaće momčadi, a sjajni Amerikanac Fred Hause sa 26 poena u redovima Lokomotiva. Bivši igrač Širokog Ivan Tomas je za goste pridodao 7 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

Ukrajinci su ipak bili bolji u drugom obračunu s Rusima pošto je Kiev kao domaćin s minimalnih 66:65 u velikom derbiju Skupine H pobijedio momčad Triumpha nakon što je u posljednjih 30 sekundi Jeretin ukrao loptu i onda položio za pobjedu! Kenan Bajramović je ostvario učinak od 3 poena i 7 skokova, a Ernest Bremer kod poraženih od 16 koševa, 5 skokova i 3 asistencije.

U redovima Kieva dobri su bili Goran Jeretin sa 10, te Jovo Stanojević sa 9 poena, a ovaj potonji je pridodao i 6 skokova. Reprezentativci Srbije Ognjen Aškrabić (15 poena, 7 skokova, 5 asistencija) i Nenad Krstić (12 poena, 6 skokova) su uz Bremera bili ponajbolji igrači poraženog Triumpha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti