Bajramović solidan u pobjedi Bešiktaša

TBL liga

Bajramović solidan u pobjedi Bešiktaša

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša savladali su danas na svom paketu Pinar Karsiyaku 69:68 u susretu 19. kola TBL lige.

Nije domaći tim dobro ušao u meč. Pinar je odigrao odlično prvu dionicu, nakon koje su imali devet poena prednosti 19:10.  Nastavili su s boljom igrom i u drugoj četvrtini. Konstantno su vodili, a na odmor su otišli sa 13 razlike 40:27.

Nastavak utakmice donio je mnogo bolju igru Bešiktaša. Nakon tri dionice su smanjili zaostatak na minus sedam (52:45), da bi u posljednjoj četvrtini stigli do potpunog preokreta. Uzbudljiva završnica je pripala domaćim košarkašima, koji su na kraju stigli do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Chris Lofton sa 16 poena, Deron Perkins je dodao 13, a Kenan Bajramović  12 poena. Za  goste je Esteban Batista ubacio 17, a Lee Dixon 16 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.