Bajramović uništio Galatasaray

Fantastična partija

Bajramović uništio Galatasaray

M. Šljivak

Još jedan istanbulski derbi odigrali su večeras u 16. kolu TBL lige Bešiktaš i Galatasaray, a Bešiktaš je slavio pobjedu rezultatom 82:78 uz fantastičnu partiju Kenana Bajramovića.

Veoma neizvjesnu utakmicu su odigrala ova dva tima. Nakon prve dionice Bešiktaš je imao tri poena prednosti 20:17, a do poluvremena su uspjeli da uduplaju prednost na plus šest 41:35. 

Uspjela je Galata u trećoj četvrtini da vrati utakmicu u egal. Imali su i oni vodstvo, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa samo poenom prednosti u korist Bešiktaša 53:52. 

Posljednja četvrtina je donijela veoma efikasnu košarku. Oba tima su pogađala kad je trebalo, ali je na kraju Bešiktaš uspio prelomiti susret u svoju korist, te su došli do zaslužene pobjede.

Do nje ih je vodio nekadašnji bh. reprezentativac Kenan Bajramović, koji je u ovom susretu ubacio 25 poena, te je imao i sedam skokova. Doron Perkins je dodao 19 poena kod domaćeg tima, a kod Galate je Carlos Arroyo ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.