Bajramović zabrinuo Tanjevića
Bajramović poentira protiv Fenera, ali u dresu Rytasa

Tursko košarkaško prvenstvo, 23. kolo

Bajramović zabrinuo Tanjevića

Kenan Bajramović i Turk Telekom nadigrali su u 23. kolu prvenstva Turske ekipu Fenerbahče Ulkera koju trenira Bogdan Tanjević i za koju nastupaju  Damir Mršić i Emir Preldžić.

Rezultat je glasio 87:78, a Bajramović je u trijumf ugradio 9 poena i 4 skoka. Prvo ime susreta u kojem je Telekom vodio skoro cijelim tokom meča, bili su Erdogan i Lang sa po 22 poena. U redovima “kanarinaca” najbolji utisak je ostavio Mršić sa 15 koševa i 5 asistencija.

Lider, Efes Pilsen, uspješno je okončao gostovanje ekipi Aliaga. Vodeći sastav slavio je sa 81:75, a najefikasniji su bili Mario Kasun i Charles Smith sa po 12 ubačaja, dok je 11 dodao Kerem Tunčeri.

Iz ovog kola treba izdvojiti poraz Banvita od Mersina (80:95) uprkos odličnom učinku Lancea Williamsa (16 p, 5. sk.)

Poredak
Efes Pilsen 21-2, Turk Telekom 18-5, GS CafeCrown 17-6, Fenerbahce Ulker 16-7, BJK ColaTurka 13-10, Antalya BSB 13-10, Mersin BSB 12-11…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.