Bajramovićev Rytas bolji od Barcelone

Euroliga, 9. kolo

Bajramovićev Rytas bolji od Barcelone

Edmir Škorić

Sa večeras odigrane četiri utakmice kompletirano je deveto kolo košarkaške Eurolige.

Zadnju utakmicu u grupi A odigrali su Maccabi i Khimki (80:76). Ovim porazom gosti su se oprostili od takmičenja, no stoga je prošao beogradski Partizan.

Kod pobjedničke momčadi istakli su se Jeremy Pargo (18p), Guy Pnini (15p) i Sofoklis Schortsanitis (13p). U redovima gostiju najbolji je bio Keith Langford sa 20 poena.

Rytas je za jedan poen bio bolji od Barcelone, iako su domaći u zadnju minutu ušli sa prednošću od sedam poena. Naš reprezentativac Kenan Bajramović ubacio je 15 poena za Litvance, a pored njega Bjelica je upisao 19 poena. Barcu je sa 2 poebna i devet skoovva predvodio Fran Vasquez.

U drugoj utakmici grupe C Siena je deklasirala Fenerbahče na svom parketu (94:65). Turcima je ovo treći poraz, Sieni čak osma pobjeda.

Jedini gostujući trijumf ostvarili su košarkaši Pamesa Valencije nad Milanom (60:75).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.