Barać opet na posudbi
Barać će otići na posudbu

Status hrvatskog reprezentativca

Barać opet na posudbi

Hrvatskog reprezentativca u košarci, Stanka Baraća, nema u planovima čelnika TAU Ceramice za narednu sezonu.

Stoga će ovaj Mostarac, koji se punu afirmaciju stekao u Širokom Brijegu, vjerovatno na posudbu, a prema nekim špekulacijama Cibona bi mogla biti jedna od opcija.

TAU je nedavno dovela Izraelca Liora Eliyahua, a ostavila ostale visoke igrače, Splitera prije svih, pa je jasno da za Baraća ima sve manje prostora.

Barać je već bio posuđen Pamesi i slična sudbina zadesiće ga ni i ovaj put. No, osim ACB lige u cijelu priču su se uključili Olimpija i Cibona.

Kako prenosi sportnet.hr, Baraćev menadžer je za španske medije dao sljedeću izjavu:

»Tau pod ugovorom ima petoricu igrača na unutarnjim pozicijama i jasno je da Stanko neće imati puno prostora za igru u narednoj sezoni. Mislimo da bi najbolje rješenje i za njega i za klub bilo da ga posudi negdje gdje će više igrati. Stanko je odličan igrač i mnogo klubova je iskazalo zanimanje za njega», izjavio je Baraćev menadžer, a prenosi sportnet.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.