Barca i Real teško do pobjeda
Louis Bullock je bio ponajbolji kod Reala

ACB liga

Barca i Real teško do pobjeda

U utakmicama 27. kola ACB lige dva vodeća tima, Barcelona i Real Madrid, upisali su pobjede, do kojih su, mora se priznati došli veoma teško. Granada je iznenađujuće, bez Ermina Jazvina u sastavu, slavila u Sevilli kod Cajasola.

Barcelona je predvođena Peteom Mickealom, koji je ubacio 17 poena bila bolja od Fuenlabrade u svojoj Blaugrani rezultatom 71:66. Leo Mainoldi je sa 19 poena bio prvo ime gostiju.

Real Madrid je u derbiju kola slavio u Badaloni kod Joventuta sa 82:76. Četiri igrača u redovima Reala, Bullock, Tomić, Prigioni Garbajosa, ubacili su po 11 poena. U redovima domaćeg tima najbolji je bio Luka Bogdanović sa 20 poena.

U posljednjoj utakmici večeras, Valencia je bila bolja od Unicaje sa 92:87. Momčad Nevena Spahije do pobjede je predvodio Matt Nielsen sa 20 poena, a isti broj poena je kod Unicaje ubacio Joel Freeland. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.