Barca pregazila Bešiktaš, Olympiacos bolji od Žalgirisa

Euroliga, 8. kolo

Barca pregazila Bešiktaš, Olympiacos bolji od Žalgirisa

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone i dalje su jedini neporaženi tim u Euroligi, a večeras su Katalonci u 8. kolu grupe D ubjedljivo savladali na gostovanju Bešiktaš rezultatom 78:48.


Prvu dionicu je Barca okončala sa četiri poena prednosti 18:14, ali je fantastičnom odbranom u drugoj četvrtini dopustila prvaku Turske samo 10 poena u ovom dijelu igre, dok su oni postigli 21, e su na poluvrijeme otišli sa 15 razlike 39:24.

Treća četvrtina donijela je ponovo bolju igru Barcelone. Ponovo su odigrali izuzetnu odbranu, pa su i ovu dionicu dobili rezultatom 23:14, pa se u završnih deset minuta ušlo sa već poznatim imenom pobjednika u ovom susretu i plusom od 24 razlike 62:38.

U posljednjoj dionici Barca je dodatno povećala ionako veliku prednost na konačnih plus 30, a Katalonce je do pobjede predvodio Joe Ingles sa 22 poena, dok je Gašpar Vidmar kod Bešiktaša ubacio 18 poena.


Olympiacos je u susretu grupe C savladao kao gost u Kaunasu ekipu Žalgirisa 77:63.

Aktuelni prvak Eurolige je bolje otvorio susret. Poveli su 13:4, ali  Žalgiris nije dopustio da se tim iz Pireja rano odvoji na veliku prednost, pa je nakon prvih deset minuta imao samo tri poena minusa 21:18. Drugi period je donio očajnu napadačku igru sa obje strane. Ubacili su ukupno 19 poena u ovoj četvrtini koju je Olympiacos dobio 10:9, te je na poluvrijeme otišao sa četiri razlike 31:27.

Olympiacos je vodio gotovo kompletnim dijelom trećeg perioda, ali su domaći košarkaši u samom finišu trojkom Marka Popovića na ulazu u završnu dionicu po prvi put došli u vodstvo 50:48.

Ipak završnih deset minuta Olympiacos igra najbolje večeras, te su ovaj period dobili rezultatom 29:13 i na kraju sasvim zasluženo dolaze do pobjede.

Spanoulis je prevodio Olympiacos u ovom susretu sa 16 poena, a kod Žalgirisa Kaukenas je ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.