Barca sigurna protiv Bayerna
Barcelona se oporavila nakon šokantnog poraza od Gran Canarie prije 2 dana i slavila protiv Bayerna

Bez većih problema Pešićev tim do prve pobjede u Euroligi

Barca sigurna protiv Bayerna

Košarkaši Barcelone slavili su večeras svoju prvu euroligašku pobjedu u novoj sezoni, a Svetislav Pešić slavio je pobjedu protiv svog bivšeg tima, njemačkog Bayerna sa 83:73. Barcelona je od samog početka pa do kraj sigurno držala prednost i zasluženo slavila.

Već u prvom periodu Barca je dala naslutiti u kojem smjeru će ići ova utakmica dobivši ga sa 26:17, dok je Bayern drugu četvrtinu dobio s tek košem prednosti pa se na odmor otišlo s prednošću Katalonaca od 8 razlike.

Održavala je Barcelona tu razliku sve vrijeme i u drugom poluvremenu iako su Bavarci u nekoliko navrata zaprijetili, no Ante Tomić sa 18 koševa, te Jaka Blažić koji je drugo poluvrijeme odigrao sjajno s 11 poena bez promašaja pobrinuli su se da Barca ostvari prvu ovosezonsku pobjedu.

Kod Bayerna najbolji Lo sa 16, dok je Lučić dodao 12 poena. Barthel je zabio 11 a naš bivši reprezentativac Nihad Đedović ubacio je 9 koševa za Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi