Barcelona bolja od Reala
Navarro i Reyes su još jednom vodili žestoke duele

Super kup Španije

Barcelona bolja od Reala

Košarkaši Barcelone pobjednici su španskog Super kupa nakon što su večeras u finalu pobijedili najvećeg rivala Real Madrid sa 86:82. Real je bio ravnopravan, čak i bolji protivnik u prve tri ćetvrtine utakmice, ali je Barcelona odličnom odbranom u posljednjoj dionici došla do pobjede.

Real je na kraju trećeg perioda igre imao prednost 72:66, ali je Barcelona odličnom igrom uspjela dobiti posljednju dionicu rezultatom 20:10 i tako doći do prvog trofeja ove sezone.

Najbolji igrač u pobjedničkom timu bio je Juan Carlos Navarro sa 22 poena, Boniface Ndong je ubacio 13, Erazem Lorbek  i Pit Mickael po 12, dok je najveće pojačanje Katalonaca u prelaznom roku Ricky Rubio ubacio samo 5 poena.

Real je predvodio Jorge Garbajosa sa 17 poena, Pablo Prigioni je imao 12, Felipe Reyes 11, Travis Hansen 9, Louis Bulock 7, dok su pojačanja Rimantas Kaukenas i Novica Veličković ubacili po 6 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.