Barcelona i Caja sigurni, Teletović odličan
Naš reprezentativac je ponovo imao svoj dan

ACB liga

Barcelona i Caja sigurni, Teletović odličan

Danas su odigrane četiri utakmice sedamnaestog kola ACB lige u kojima su sve pobjede slavili domaći timovi. Naši predstavnici su imali polovičan učinak. Mirza Teletović je slavio novu pobjedu, dok je Nihad Đedović poražen.

Barcelona je novom ubjedljivom pobjedom zadržala lidersku poziciju na tabeli, a u stopu je prate Caja Laboral i Real Madrid koji je svoj posao obavio sinoć.

Mirza Teletović je nastavio s odličnim igrama u dresu Caja Laborala koji je danas bio bolji u derbiju kola od Unicaja Malage sa 86:71. Naš reprezentativac je upisao 16 poena i 4 skoka. Prvo ime Caje bio je Carl English sa 19 poena, Thiago Splitter je dodao 18, a Stanko Barać 10. Joel Freeland i Giorgios Printezis su kod Unicaje ubacili po 13 poena.

Drugi naš reprezentativac nije imao svoj dan. Nihad Đedović je sa svojim Xacobeom poražen na gostovanju kod Estudijantesa rezultatom 90:66, a naš igrač je upisao 3 poena i 2 skoka. Chris Lofton i Nick Caner su sa po 16 poena bili najbolji kod Estudijantesa, a Kostas Vasileiadis sa 17 kod Xacobea.

Lider na tabeli Barcelona je još jednom demonstrirala svoju moć, ovaj put protiv Alicantea (114:72). Najbolju utakmicu nakon teške povrede je odigrao Gianluca Basile koji je ubacio 26 poena, Pete Mickeal je dodao 18 poena i 7 skokova, Juan Navarro 15 poena, a Ricky Rubio 13 poena i 7 asistencija. Txemi Urtasun je sa 14 poena bio najefikasniji kod Alicantea.

Najneizvjesniju utakmicu su odigrali Granada i Murcia, a pobjedu je slavila Granada sa 79:76. Richard Hendrix je sa 21 poenom i 7 skokova bio najbolji kod Granade, dok je Miloš Vujanić sa 25 poena predvodio Murciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.