Barcelona korak do finala

Barcelona korak do finala

Caja Laboral je poražena i u drugoj utakmici u nizu polufinala ACB lige Španije od Barcelone sa 78:62. Pred 4557 gledalaca u "Palau Blaugrani" neizvjesnosti je bilo samo u prvoj četvrtini.

Taj dio igre Teletović, Barać, San Emeterio i ostali su igrali veoma dobro i završili ga sa prednošću od jednog poena razlike (18:19). Sve ostalo je pripalo košarkašima Barcelone koji se očito nisu htjeli obrukati nakon što su njihove nogometne kolege u subotu osvojili naslov prvaka u Ligi Šampiona.

Teletović je sa sedam poena u nizu još jednom doveo Caju Laboral u egal (26:26) i to je bilo sve od gostujućih košarkaša. Druga četvrtina (19:10) i četvrta (25:15) samo su usmjerile ovu utakmicu u korist Katalonaca.

Interesantno je to da su se svih 12 igrača Barce upisali u listu strijelaca, Najviše su dali Anderson 12 i Lakovič 11 poena. Kod poraženih San Emeterio je postigao 14 poena, Barać je pored devet skokova dodao 13. Naš reprezentativac Mirza Teletović je u ovom drugom susretu upisao na svoj konto 10 postignutih koševa.

Barcelona sada vodi sa 2:0 u seriji koja se seli na parket Caje Laborala. Ukoliko tim za koji nastupa naš igrač izgubi i tu utakmicu, onda bi ona bila ujedno i zadnja u ovoj sezoni za Caju Laboral a Barcelona bi se plasirala u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije