Barcelona korak od plasmana u finale

ACB liga

Barcelona korak od plasmana u finale

Košarkaši Barcelone nalaze se na korak od plasmana u finale ACB lige nakon što su sinoć u drugoj utakmici polufinala pred svojim navijačima bili bolji od Unicaja Malage sa 71:58.

Aktuelni prvaci Evrope su nedostižnu prednost pred gostima iz Malage ostvarili u drugoj četvrtini koju su dobili sa 28:10, Unicaja je treću dobila sa 23:16 i malo smanjila prednost, ali je Barca bila bolji tim i rutinski privela utakmicu kraju. Treća se igra u Malagi sutra večer.

Prvo ime Barcelone bio je Juan Carlos Navarro sa 16 poena, Fran Vazquez je dodao 13 poena i 7 skokova, Terrence Morris 7 poena i 12 skokova, a Pete Mickeal 8 poena i 10 skokova. U redovima Unicaje jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Joel Freeland sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.