Barcelona lagano savladala Brose Baskets

Barcelona lagano savladala Brose Baskets

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras na svom parketu njemački Brose Baskets sa 72:60  u susretu 1. kola grupe D Eurolige.

Sve dileme oko pobjednika Barca je riješila već nakon prve dionice u kojoj su u potpunosti razbili Brose 26:9, a ista razlika je bila i na poluvremenu na koje su Katalonci otšli rezultatom 43:26.

U nastavku je Barcelona igrala koliko im je potrebno, pa je Brose uspio u posljednjoj dionici samanjiti prednost Barcelone na pristojnih 12 poena minusa.

Pete Mickael i Ante Tomić su ubacili po 12 poena. Lorbek je ubacio 11, a CJ Wallace 10 poean. Kod Brosea Bostjan Nachbar je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.