Barcelona na korak do titule

Barcelona na korak do titule

Adnan Beganović

U drugom finalnom susretu doigravanja za španjolskog prvaka košarkaši Barcelone savladali su Bilbao Basket (74:67), te su tako došli na korak do osvajanja titule.

Sinoćnjom pobjedom Barcelona je povela u finalnoj seriji sa 2:0 i za titulu je katalonskim košarkašima potrebna još jedna pobjeda.

Većim dijelom susreta Barcelona je imala rezultatsku prednost, no samo dva minuta prije kraja Bilbao je zahvaljujući Kostasu Vasileiadisu, koji je vezao dvije trice, došao na minus četiri (64:60).

Međutim, katalonska momčad preko Lorbeka i Navarra uzvraća istom mjerom, te odlazi na nedostižnih deset poena prednosti (70:60).

Kod Barcelone najbolji je bio već spoemnuti Navarro, koji je na svoj konto upisao 20 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je kod poraženih najraspoloženiji bio Vasileiadis sa 15 poena i pet skokova.

ACB finale, druga utakmica:
Barcelona - Bilbao Basket 74-67 (Barcelona vodi 2-0 u seriji)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.