Barcelona nanijela novi poraz Panathinaikosu
Roger Grimau je bio prvo ime Barce

Euroliga Top 16

Barcelona nanijela novi poraz Panathinaikosu

Odigrane su sve utakmice trećeg kola Top 16 faze Eurolige za košarkaše. Domaće pobjede upisali su Barcelona, Maccabi i Montepaschi, dok je u gostima slavio Khimki protiv Caja Laborala.

U redovima Caja Laborala Mirza Teletović je upisao 5 poena i 5 skokova. Ovim porazom tim Duška Ivanovića nalazi se u teškoj situaciji, a u još težoj je tim aktuelnog evropskog prvaka Panathinaikosa koji nema ni jednu pobjedu.

Izabranici Željka Obradovića večeras su pretrpjeli i treći poraz na gostovanju kod Barcelone (83:71). Bila je to jedna od najlošijih igara Panathinaikosa, a pred kraj utakmice su malo smanjili prednost koja je iznosila i po 18 poena razlike.

Gosti nisu imali pravo rješenje za napad Barcelone. Roger Grimau je pokazao da se nalazi u velikoj formi postigavši 17 poena, Boniface Ndong je dodao 16, a Erazem Lorbek 14 poena. Kod Panathinaikosa je prvo ime bio Mike Batiste sa 19 poena i 7 skokova.

Caja Laboral je pretrpio drugi domaći poraz, ovaj put od Khimikija (82:71) i tako se našao u teškoj situaciji glede prolaska u četvrtfinale. Uprkos najavama kako neće igrati Thiago Splitter je igrao za Caju i sa 15 poena bio najbolji igrač uz Marcela Huertasa koji je upisao 17. Kod Khimkija su najbolji bili Kelly McCarty sa 23 i Raul Lopez sa 18 poena.

U odličnoj utakmici odigranoj u Sijeni domaći Montepaschi je bio bolji od madridskog Reala rezultatom 83:76. Odličnu utakmicu u pobjedničkom sastavu odigrao je Terrell McIntyre sa 23 poena i 11 asistencija, Henry Domercant je upisao 8 poena i 3 skoka, dok su kod Reala najbolji bili Darjus Lavrinovič sa 24 poena i bivši igrač Montepaschija Rimantas Kaukenas sa 21 poenom.

Maccabi je opravdao ulogu favorita protiv Efes Pilsena i slavio pobjedu u svojoj Nokia Areni (72:62). Gosti su se držali do posljednje četvrtine koju nisu mogli izdržati. Ponovo je kod Maccabija odličan bio Alan Anderson sa 23 poena i 9 skokova, dok je kod Efesa najbolji bio Charles Smith sa 15 poena i 3 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.