Barcelona novi prvak Evrope

Euroliga

Barcelona novi prvak Evrope

M. Skaka

Lakše nego što se to očekivalo, u finalu Eurolige Barcelona je savladala Olympiacos (86:68) i ponijela svoju drugu titulu klubskog prvaka Evrope.

Barcelona je u Parizu odigrala perfektno finale! Izuzev početnih 0:3 i 2:3 Katalonci su imali prednost čitavim tokom susreta, a već nakon prve četvrtine bilo je jasno da drame koju smo gledali u utakmici za treće mjesto neće biti.

Nakon deset minuta igre, Barcelona je imala 28:19, na poluvremenu prednost je bila i dvocifrena (47:36), a ni nastavak nije donio ništa lijepo za Grke. Olympiacos jednostavno nije imao pravog odgovora za sjajnog Juana Carlosa Navarra. Do kraja, Olympiacos je samo blijedo zaprijetio počekom trećeg perioda, a onda je prednost samo rasla sve do konačnih 86:68.

Navarro je bio prvi strijelac finala sa 21 poenom, te zaslužio titulu MVP-a, a odličnu partiju pružio je i Pete Miskael sa 14 ubačenih poena.

Goste je predvodio Childress sa 15 poena i 5 skokova, Kieža je dodao 13, Papaloukas 12, a Teodosić 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.