Barcelona osvojila Tel Aviv

Barcelona osvojila Tel Aviv

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras na gostovanju u 7. kolu Top 16 faze Eurolige ekipu Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 82:77.

Maccabi je na otvaranju utakmice poveo 7:2, ali Barca nije dozvolila da se domaći tim dodatno odlijepi, te je nakon prve četvrtine Maccabi imao dva poena prednosti 22:20.

Maccabi je nakon vodstva 25:20 dozvolio gostima da naprave seroju od 10:0, te je Barca prešla u vodstvo, koje nisu ispuštali do kraja poluvremena na koje odlaze sa plus dva 41:39.

Serijom 9:0 Barca je otvorila drugo poluvrijeme za dotad najveću razliku od 11 poena 50:39. Bilo je u nekoliko navrata i 14 poena prednost, a ta razlika je bila i nakon trećeg period a67:53.

U završnih deset minuta Barca je uspjela privesti susret kraju, iako je Maccabi smanjio zaostatak na samo tri poena zaostatka 80:77. Ipak, Barca je poenima Tomića sa slobodnih bacanja ovjerila pobjedu u ovon susretu.

Ante Tomić je završio susret sa 18 poena, dok su Navarro i Jasikevicius dodali po 14. Kod Maccabija Ricky Hickman je ubacio 19 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.