Barcelona ponizila Real

Košarkaški Super kup Španije

Barcelona ponizila Real

Adnan Beganović

U drugom polufinalnom susretu košarkaškog Super kupa Španije, Barcelona je lakše od očekivanog svladala madridski Real (89:55).

Prvi ovosezonski duel Barcelone i Reala madridska momčad neće po dobrom pamtiti. Naime, košarkaši Barcelone ponizili su svoje ljute rivale, a konačan rezultat je pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Košarkaši Reala ravnopravan protivnik Barceloni su bili u samo prve tri minute susreta (6:6). Nakon toga Barcelona pravi seriju od 11:0 i već tada je bilo jasno koja će momčad igrati u finalu.

Igra Reala raspala se, a rapoložena katalonska momčad znala je to iskorititi.  Na odmor se otišlo pri rezultatu 45:29, da bi u trećoj četvrtini "kraljevski klub" doživio pravi potop. Naime, u trećoj dionici Real je postigao samo 8 poena, dok je Barcelona postigla 31. Zadovoljni rezultatom, košarkaši Barcelone u posljednjih 10 minuta susreta ušli su opušteno, pa je Real posljednju četvrtinu riješio u svoju korist (18:13).

Kod Barcelone najefikasniji su bili Terence Morris sa 16, te Pete Mickeal i Ricky Rubio sa po 13 poena, dok kod neprepoznatljivog Reala vrijedi istači Clay Tuckera koji je postigao 15 poena.

Barcelona - Real 89:55 (26:15, 19:14, 31:8, 13:15)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.