Barcelona povećala ponudu za Rubia

Euroliga

Barcelona povećala ponudu za Rubia

Barcelona je poslala novu ponudu za Ricky Rubia. Najnovija ponuda za španskog wunderkinda iznosi 3,5 miliona eura, a da li će biti prihvaćena biće poznato u petak.

Naime, predsjednik Joventuta Jordi Villacampa je izgleda zadovoljan ponudom, ali se u petak mora sastati s ostalim članovima uprave kluba iz Badalone, kako bi i oni dali suglasnost za transfer u katalonski klub. Očito predsjednik ne želi sam da snosi odgovornost pred navijačima za gubitak prve zvijezde. 
Prema pisanju lista AS, Rubio bi potpisao ugovor na šest godina, ali bi nakon isteka treće godine mogao otići u NBA, ali da će ga ugovor obavezati i da neće moći napustiti Barcelonu prije isteka druge godine, ma o kakvoj ponudi da se radi. 

Podsjećamo problem oko Rubia se stvorio početkom ljeta kad je izabran na draftu kao peti izbor od strane Minnesote, ali zbog ograničenja u cijeni koje NBA klubovi mogu izdvojiti za debitante nije bilo moguće da Rubio ode u NBA. 

Nakon toga pojavilo se nekoliko klubova koji su u svojim redovima želili mladog igrača, a najuporniji su bili Barcelona i Real Madrid. U jednom trenutku se činilo da je Rubio Realov igrač, ali je on odbio otići, jer je želio igrati jedino za Barcelonu. 

Barcelona je prvo ponudila 2,3 miliona eura Joventutu za Rubia, ali su ponudu odbili nazvavši je sramotnom. Nakon toga je cijena rasla iz dana u dan, sve dok nije dosegla sadašnju visinu od 3,5 miliona eura, a hoće li to biti dovoljno čelnicima Joventuta, vidićemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.