Barcelona preokretom do pobjede

ACB liga

Barcelona preokretom do pobjede

U prvoj utakmici polufinala ACB lige Barcelona je u Blaugrani sa 96:82 bila bolja od Unicaja Malage i povela sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Unicaja je nakon prvog poluvremena vodila sa 48:44, a onda je uslijedilo odličnih deset minuta evropskog prvaka. Barcelona je treći period igre dobila sa 35:21 i bilo je to dovoljno za razliku koju Unicaja više nije mogla stići.

Savršenu utakmicu je odigrao Juan Carlos Navarro, koji je upisao 24 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Terence Morris je dodao 21 poen i 9 skokova, Pete Mickeal 21 poen, a Erazem Lorbek 14 poena. Kod Unicaje su najbolji bili Gary Neal sa 19 i Joel Freeland sa 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.