Barcelona prvi finalist Superkupa Španije

Barcelona prvi finalist Superkupa Španije

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone prvi su finalisti Superkupa Španije nakon što su večeras u Zaragozi savladali Valenciju rezultatom 77:63.

Iako se po rezultatu čini kako je Barca lagano stigla do pobjede, to je međutim pogrešna pretpostavka jer su Katalonci tek u finišu utakmice slomili otpor tima kojeg sa klupe predvodi Velimir Perasović.

Prvi period je Barca ubjedljivo je pripala Barceloni 22:12, no u nastavku utakmice Valencija je igrala veoma dobro. Na poluvrijeme je tim Xavija Pascuala otišla sa prednošću od šest poena 38:32.

Igrala je Valencija dobro i u trećem periodu, no Barca je u posljednju četvrtinu ušla sa osam razlike 57:49. To nije spriječilo Valenciju da se u potpunosti vrati u utakmicu. Na četiri minute do kraja stigli su do izjednačenja 60:60, ali su potom stali, te Barcelona serijom 17:3 dolazi do trijumfa i plasmana u finale gdje ih čeka pobjednik drugog polufinala u kojem se sastaju Zaragoza i Real Madrid.

Pete Mickael je sa 15 poena predvodio Barcu, Ante Tomić je ubacio 12, dok je kod Valencije Vitor Faverani ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.