Barcelona prvi finalista Endesa lige

Barcelona prvi finalista Endesa lige

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras na gostovanju Valenciju 77:73 u četvrtom susretu polufinalne serije španske Endesa lige, te su na taj način obezbijedili plasman u finale.

U veoma zanimljivoj utakmici Barcelona je na kraju zasluženo slavila iako je rezultat bio itekako tijesan.

Prvih deset minuta Barca je dobila sa 20:18, do kraja poluvremena, tu su prednost uspjeli povećati na plus četiri 33:29. Vratila se Valencija nakon treće dionice koju su dobili 21:18, te se u posljednjih deset minuta ušlo sa minimalnom prednošću Katalonaca 51:50.

Završnica ovog susreta ipak je pripala kvalitetnijem sastavu iz Barcelone. Dobili su aktuelni prvaci zadnji period igre 26:23, te su sasvim zasluženo sa 3:1 u seriji ostvarili plasman u finale.

Protivnik Barcelone u finalu biće pobjednik petog susreta između Reala i Caje koji se igra sutra.

Navarrro je sa 17 poena vodio Barcu do pobjede, dok Valenciji na drugoj starni nije pomogla ni fantastična partija Nanda De Cola koji je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.