Barcelona razbila Andorru za polufinale

ACB liga - doigravanje

Barcelona razbila Andorru za polufinale

Barcelona je večeras na svom parketu savladala ekipu Andorre rezultatom 91:71 i tako sa 2-1 u pobjedama prošla u polufinale dogiravanja španske ACB lige.

Domaći su u jakom ritmu otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 26:16. Andorra je nešto bolje odigrala drugu dionicu, ali se na odmor svejednu otišlo vodstvom Barcelone, 45:37.

Barcelona u trećoj dionici sjajnom serijom lomi susret i u zadnjih 10 minuta igre ulazi sa +17. Već tada je bilo jasno da će Katalonci doći do trijumfa i plasmana u polufinale dogiravanja, a to se i desilo pošto su domaći lagano priveli susret kraju.

Ekipu Barcelone su do trijumfa predvodili Hanga i Tomić sa po 15 poena, te Claver koji je dodao poen manje. Tomić je ostvario double-double učinak pošto je dodao i 10 skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Andorre je najefikasniji bio Blažič sa 13 postignutih poena.

Barcelona će se za mjesto u velikom finalu boriti sa ekipom Baskonije koja je u četvrtfinalu sa 2:0 u pobjedama bila bolja od Unicaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi