Barcelona razbila Real
Juan Carlos Navarro je bio solidan

ACB Liga

Barcelona razbila Real

Odigrane su i posljednje četiri utakmice četrnaestog kola ACB lige u kojima su sve četiri pobjede ostvarili gostujući timovi. Sva paynja bila je usmjerena ka košarkaškom El Classicu između Reala i Barcelone.

U najvećem košarkaškom derbiju Evrope Barcelona je potpuno razbila Reala usred Madrida sa 79:57. Od samog početka utakmice Katalonci su imali potpunu kontrolu nad utakmicom. Ni u jedom trenutku utakmice madridski klub nije opasnije zaprijetio gostima.

Odličnu utakmicu u pobjedničkom timu je odigrao Ricky Rubio koji je upisao 18 poena i 7 asistencija, Fran Vatquez je dodao 16, a Juan Carlos Navarro 10 poena. Kod Reala je prvo ime bio Darjus Lavrinovič sa 19 poena, a Vladimir Dašić je sa 11 poena i 5 skokova odigrao najbolju utakmicu od svog dolaska.

Pamesa je sa minimalnih 80:79 slavila u Bilbaou protiv istoimenog domaćina. Nando De Colo je sa 17 poena bio najefikasniji kod Pamese, Rafa Martinez je dodao 15, dok je kod domaćina fantastičan bio Marko Banić sa 25 poena i 8 skokova. Vrlo dobar je bio i Damir Markota sa 7 poena i 8 skokova.

Gostujuću pobjedu je ostvario i Valladolid kod Manrese rezultatom 82:73. Dan Grunfeld je sa 20 poena i 7 skokova bio najefikasniji kod Valladolida, Isaac Lopez je dodao 17, a Brian Cusworth je sa 21 poenom bio prvo ime Manrese.

Uspješnu gostujuću noć je upotpunila Granada koja je slavila u Madridu kod Fuenlabrade sa 83:76. Najbolju utakmicu sezone je odigrao Joe Ingles koji je ubilježio 23 poena, 13 skokova i 6 asistencija, Jimmie Hunter je dodao 19 poena, dok je kod poraženoog tima Tsikishvili bio najefikasniji sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.