Barcelona se mučila, pa savladala Bamberg

Euroliga

Barcelona se mučila, pa savladala Bamberg

D. Vejo

Košarkaši Barcelone večeras su u okviru četvrtog kola Eurolige slavili na svom parketu protiv Bamberga rezultatom 78:74 po četvrtinama je bilo 19:19, 21:19, 19:19 i 19:17.

Španci su teškom mukom večeras stigli do trijumfa nad Bambergom. Prva četvrtina igrala se koš za koš, dok je druga dionica meča protekla u nešto malo boljoj igri domaćina koji na predah odlazi s dva poena razlike.

Treći period, ponovo je prošao u izjednačenoj igri, a pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjoj dionici s tim da je španska ekipa tokom svih deset minuta bila u prednosti.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Claver sa 13 datih poena, dok je to kod Bamberga bio Theis s 19 datih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi